• 15 декември 2017
  • Вести денес: 112
МАКЕДОНИЈА

Екс градоначалникот на Македонска Каменица за изборите потрошил 3.000 евра во кафеани

Општината сега не е во можност да им исплати плати на дел од вработените, ниту редовно да ги подмири обврските, рече градоначалничката.

Дипломецот од Македонија Трендевски доби „Интернационален меч“ од принцот Хари

Трендевски доби признание од принцот Хари кој му врачи „Интернационален меч“ за највисоките резултати при школувањето на „Сендхрст“.

Пристигнале 30 проекти за намалување на загадувањето, селекцијата почнува в понеделник

Тие што ќе добијат повеќе од 51 бод ќе влезат во финална фаза.

Амандманите на СДСМ ќе влезат во законот за јазиците по ставот на Венецијанската комисија

Нашите четири амандмани што ги поднесовме на законот за употреба на јазиците се целосно усогласени со коалицискиот партнер ДУИ, рече Тунтев.

КОЛУМНИ

Агентот „Мачка“ ангажиран за Македонија

Александар Цветкоски

15 декември 2017

Магла врз градот, магла во умот

Сашо Орданоски

15 декември 2017
СКОПЈЕ
КУЛТУРА
МАКЕДОНИЈА

Екс градоначалникот на Македонска Каменица за изборите потрошил 3.000 евра во кафеани

Општината сега не е во можност да им исплати плати на дел од вработените, ниту редовно да ги подмири обврските, рече градоначалничката.

Дипломецот од Македонија Трендевски доби „Интернационален меч“ од принцот Хари

Трендевски доби признание од принцот Хари кој му врачи „Интернационален меч“ за највисоките резултати при школувањето на „Сендхрст“.

Пристигнале 30 проекти за намалување на загадувањето, селекцијата почнува в понеделник

Тие што ќе добијат повеќе од 51 бод ќе влезат во финална фаза.

Амандманите на СДСМ ќе влезат во законот за јазиците по ставот на Венецијанската комисија

Нашите четири амандмани што ги поднесовме на законот за употреба на јазиците се целосно усогласени со коалицискиот партнер ДУИ, рече Тунтев.

НАЈЧИТАНИ