• 26 септември 2017
  • Вести денес: 2

Ристевски: Нема отпуштања на работници со купувањето на рудникот „Саса“

Во делот на работниците не се менува ништо. Новиот сопственик го купува рудникот, за да работи, вели Ристевски.

Мислав Галер нов извршен директор во оне.Вип

Галер доаѓа од позицијата постар директор за големи корисници и е член на менаџерскиот тим на Кластерот Хрватска и Македонија.

Корпоративната општествена одговорност е повеќе од бизнис тренд

Добар пример за корпоративна општествена одговорност во Македонија, е компанијата „Жито лукс“ која активно ја изнесе и покажа својата одговорност.

Термоелктраните и оваа зима ќе ги гушат битолчани и кичевци

Миновски најави дека во 2018 година ќе почне да се реализира проект за поставување на нови електростатски филтри.

Миновски: Граѓаните плаќале поскапа струја бидејќи ЕЛЕМ имал големи трошоци

Само за периодот од 2012 до 2017 година компанијата за ангажман на надворешни фирми и камиони потрошила 212 милиони евра.

Четири лица примале плата од Агенцијата за вработување, а не доаѓале на работа

Агенцијата за вработување е оштетена за милион денари кои биле наменети за плати на овие четворица.

20 милиони евра за изградба на селски водоводи

Министерствтоо за транспорт и врски планира со овие пари да се реализираат 20 проекти во руралните општини.

ЕУ ја затвори процедурата за прекумерен дефицит за Грција

- По долги години тешкотии, финансиите на Грција се во многу подобра форма. Затоа, денес е добредојдена оваа одлука - рече Томас Тонисте.

Македонија фрла по 5.000 тони храна годишно

Македонија е седма во светот по фрлање храна, а штетата од тоа достигнува 10 милиони евра.

Сугарески: ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести, нема тендер за набавка на алкохол

Министерот , како што рече, очекува извинување од пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ и ќе покрене правна процедура за клевета.

Македонија ќе ги користи искуствата од ЕУ при стечај и ликвидација

Ќе настојуваме навремено започнување на реструктуирањето за надминување на инсолвентноста и спасување на работните места, рече Бектеши.

„Хјулит Пакард“ отпушта 5.000 работници

Според анонимни извори во компанијата, ХП планира да го намали бројот на своите вработени за 10 проценти.

„Лукоил“: Следните три години нафтата ќе има цена од 50 долари барел

Во „Лукоил“ сметаат дека цената на нафтата ќе биде стабилна и ќе се движи околу 50 долари за барел, со курс на амерканската валута меѓу 62 и 65 реубљи

Почнува усогласувањето на броилата за евтина струја

Евтина струја ќе има два часа дневно од понеделник до сабота од 14 до 16 часот.

СДСМ: Анѓушев има пријавено се

Смешни се прес конференциите на ВМРО – ДПМНЕ кои се однесуваат на вицепремиерот Кочо Анѓушев, велат од СДСМ.

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата за евтина тарифа

Се очекува од октомври граѓаните да добиваат сметки со пресметана еврина струја.

Прохоров: Во „Саса“ не се менува управувачката структура

Во 2015 година рускиот инвеститор „Солвеј“ се повлече од Саса и управувачкиот пакет беше преземен од страна на Комнпанијата „Линкс Ресурсис“.

Швајцарците на референдум ја отфрлија пензиската реформа

Четиринаесет од 26-те швајцарски кантони се спротивставија на реформата која им овозможува на жените да работат една година подолго, до 64 години.

Миновски: ЕЛЕМ води сметка за нивото на вода во Охридското Езеро

Договорено е котата на нивото на езерото да биде секојдневно ажурирана и објавена на веб-страницата на ЕЛЕМ.

Манчевски: Иднина на енергетскиот сектор се обновливите извори

Во рамки на Советувањето беше потпишан Договор за соработка меѓу ФЕИТ и КОНЧАР – Инженеринг за енергетика и транспорт (КЕТ) од Загреб.

НАЈЧИТАНИ