• 26 февруари 2018
  • Вести денес: 0
АРХИВА СПОМЕНАР

Почина Гоце Волчески

Смртта не е ништо страшно. Замисли дека сум во другата соба, дека сум излегол од задната врата...

Збогување со Ирена пилатес

Испраќање на познатата инструкторка по пилатес.

Институциите го заборавија маестро Чавдарски

Деновиве се навршуваат 15 години од заминувањето на великиот Маестро Ванчо Чавдарски.

Изминуваат четириесет дена

Антоновска беше, е и ќе остане пример за модел на општествено одговорна личност којашто може, знае и сака да придонесе за унапредување и развој на македонското општество и на земјава.

Почина Фаик Абди, прв претседател на ПЦЕР

Абди беше пратеник во првиот пратенички состав на Собранието на РМ.

За нашата Дитка

Беше пожртвувана мајка и баба и достоинствена сопруга на Дарко.

Замина нашата мајка и нана

Погребот ќе се изврши на Градските гробишта Бутел, во петок, 30.09.16 во 11 часот.

Почина првиот декан на факултетот за безбедност во Скопје

Посмртните останки на Антон Роп утре од 11 до 12 часот ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта Бутел

Почина д-р Сребро Давидовски, офталмолог и хирург од Балтимор

Давидовски, пензиониран офталмолог и хирург почина на 95 години од пневмонија во неделата, во Еденвалд пензионерскиот комплекс во Таусон.

Почина Трајче Грујоски

Вчера во Скопје почина Трајче Грујоски, универзитетски професор во пензија.

Шестмесечен помен

Посета на неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел во 10 часот.

Сеќавање по 20 години

Сеќавање по 20 години.

Живееш во нас

Живееш во нас.

Последен поздрав

Последен поздрав

Последен поздрав

Последен поздрав

Остави неизмерна тага

Со неизмерна тага и болка им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на 27 јуни 2016 година почина нашиот сакан сопруг и татко.

Тишината не е решение

Роберто Беличанец нѐ напушти ненадејно. Без најава, без збогување. Поминаа три години од неговата смрт, а неговите најблиски и неговите пријатели сѐ уште не можат да ја прифатат суровата реалност на неговотo отсуство...

Вечерните седенки се празни

Колку и да изминува времето, колку и да сакаме не можеме да те вратиме. Ти си таму некаде, далеку од сите нас. Далеку во вечните пасишта, каде што си заедно со сите добри луѓе кои заминале пред тебе. Веруваме дека можеш да не видиш, дека можеш да не слушнеш кога ти кажуваме дека ни недостасуваш.

Својата тајна ја однесе со себе

Својата тајна ја однесе со себе. Тоа го сфатив откако замина. Всушност, никогаш докрај и не успеавме да се запознаеме, да доразговараме, да си дораскажеме, да се досмееме...

НАЈЧИТАНИ