• 22 февруари 2018
  • Вести денес: 104
Плусинфо09:28 02 ноември 2017 ● Прочитано 6811

Ништо не е поубаво во есен од мирисот на врели печени костени. Тие ѝ припаѓаат на групата јаткасти плодови, но од своите роднини (ореви, бадеми и лешници) се разликуваат по нискиот процент на масти и високиот процент на скроб и единствени содржат витамин Ц.

Познати се стотици различни видови на костени, но енерално се делат на питоми и диви. Питомите се јадат, а дивите кои за жал не се за јадење, поседуваат лековити својства. Најчесто се споменуваат како помош кај проширени вени и оштетување на капиларите.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

Чудесниот целер го спасува срцето

Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.

Белите дробови на децата најпогодени од загадениот воздух

На Институтот Козле, на пример годишно се третираат 39.000 деца, од кои 35.000 се лекуваат амбулантски додека дури 4.000 се хоспитализираат.

Аутизмот секогаш го следат и други болести

Обично се јавуваат проблеми со имунитетот, спиењето, варењето, а доаѓа и до развој на генетски и психијатриски болести.

Кои се најлошите намирници за мозокот?

Дознајте кои намирници треба да ги избегнувате, доколку сакате да го зачувате здравјето на мозокот.

НАЈЧИТАНИ