• 21 ноември 2017
  • Вести денес: 82
Плусинфо09:28 02 ноември 2017 ● Прочитано 4949

Ништо не е поубаво во есен од мирисот на врели печени костени. Тие ѝ припаѓаат на групата јаткасти плодови, но од своите роднини (ореви, бадеми и лешници) се разликуваат по нискиот процент на масти и високиот процент на скроб и единствени содржат витамин Ц.

Познати се стотици различни видови на костени, но енерално се делат на питоми и диви. Питомите се јадат, а дивите кои за жал не се за јадење, поседуваат лековити својства. Најчесто се споменуваат како помош кај проширени вени и оштетување на капиларите.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Сестри, инкубатори, лекари, возила - што сè надостасува за здрави и живи бебиња

Би требало да се истражат сите смртни случаи на бебиња, не за да се казни медицинскиот персонал за грешките, туку за да се откријат причините.

Милион евра донирани за Гинекологија Чаир и за Детска клиника од Проект ХОПЕ Германија

Намалување на перинатална смртност и морбидитет во Република Македонија е цел на проектот ПериМак.

Пет здрави намирници кои не би смееле често да се јадат

Некогаш е тешко да се храните здраво, менито е ограничено на малку дозволени намирници, но што ако ви кажат дека дури и со нив не треба да претерувате

Нов систем за собирање отпадно масло за јадење од домаќинствата, вклучете се!

Еден литар отпадно масло за јадење може да загади до еден милион литри вода.

Дали да спиете со или без чорапи?

Крвните зрнца, кога е топло, се рашируваат, а тоа предизвикува пад на телесната температура и крвниот притисок.

НАЈЧИТАНИ