• 22 февруари 2018
  • Вести денес: 78
Плусинфо12:09 06 декември 2017 ● Прочитано 18001

Јапонското јаболко изобилува со огромни количини витамин А и бетакаротени.

Во едно јапонско јаболко има приближно 50% од дневните потреби на витамин А,кој е важен за острината на видот и здравјето на коските, кожата и непцата.

Освен овој витамин, јапонското јаболко содржи и голема количина на витамин Ц и железо.

Исто така, јапонското јаболко изобилува и со минерали, меѓу кои и селен. Токму поради антиоксидантните својства на овој минерал, по катастрофата во Чернобил, од Валандово биле извезени големи количини на јапонски јаболка токму за овој регион.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

Чудесниот целер го спасува срцето

Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.

Белите дробови на децата најпогодени од загадениот воздух

На Институтот Козле, на пример годишно се третираат 39.000 деца, од кои 35.000 се лекуваат амбулантски додека дури 4.000 се хоспитализираат.

Аутизмот секогаш го следат и други болести

Обично се јавуваат проблеми со имунитетот, спиењето, варењето, а доаѓа и до развој на генетски и психијатриски болести.

Кои се најлошите намирници за мозокот?

Дознајте кои намирници треба да ги избегнувате, доколку сакате да го зачувате здравјето на мозокот.

НАЈЧИТАНИ