• 22 февруари 2018
  • Вести денес: 75
Плусинфо13:59 06 декември 2017 ● Прочитано 18760

Киселите краставички се сметаат за здрава храна со векови. Клеопатра дури тврдеше дека нејзината исхрана со кисели краставички помогнала да се одржи нејзината убавина, а Јулиј Цезар ги хранел со нив своите војници за да им ја зголеми силата. 

Киселите краставички се одличен додаток во салати или сендвичи, но дали знаевте дека можете да ја искористите и течноста во која стојат?

Прочитајте повеќе на порталит „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

Чудесниот целер го спасува срцето

Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.

Белите дробови на децата најпогодени од загадениот воздух

На Институтот Козле, на пример годишно се третираат 39.000 деца, од кои 35.000 се лекуваат амбулантски додека дури 4.000 се хоспитализираат.

Аутизмот секогаш го следат и други болести

Обично се јавуваат проблеми со имунитетот, спиењето, варењето, а доаѓа и до развој на генетски и психијатриски болести.

Кои се најлошите намирници за мозокот?

Дознајте кои намирници треба да ги избегнувате, доколку сакате да го зачувате здравјето на мозокот.

НАЈЧИТАНИ