• 22 февруари 2018
  • Вести денес: 76
Плусинфо17:11 07 декември 2017 ● Прочитано 18613

Некои намирници, иако се здрави, ги консумираме на погрешен начин. Некогаш, пак, нашата желба за благо ни го уништува сиот труд. Затоа...

 

Здравата исхрана е еден од најефективните начини за заштита на нашето здравје. Но исто така од голема важност е начинот на кој се приготвува и консумира храната. Овие совети ќе ве научат како правилно да консумирате некои од најздравите продукти.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

Чудесниот целер го спасува срцето

Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.

Белите дробови на децата најпогодени од загадениот воздух

На Институтот Козле, на пример годишно се третираат 39.000 деца, од кои 35.000 се лекуваат амбулантски додека дури 4.000 се хоспитализираат.

Аутизмот секогаш го следат и други болести

Обично се јавуваат проблеми со имунитетот, спиењето, варењето, а доаѓа и до развој на генетски и психијатриски болести.

Кои се најлошите намирници за мозокот?

Дознајте кои намирници треба да ги избегнувате, доколку сакате да го зачувате здравјето на мозокот.

НАЈЧИТАНИ