• 17 декември 2017
  • Вести денес: 27
Плусинфо17:24 07 декември 2017 ● Прочитано 3581

Девојките и младите жени кои редовно консумираат кикирики и лешници, особено путер од овие јаткасти производи, можат да го намалат ризикот од појава на карцином на дојките за дури 39 отсто.

Истражувањето кое го спровеле Медицинскиот Универзитет на Харвард и болницата Бригам, во кое биле опфатени 9.000 млади жени и девојчиња, докажало дека храната која е богата со растителни протеини и масти има голем удел во зачувувањето на здрави дојки.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Здравје за сите, куркума за сѐ

Куркумата има противвоспалителни, антиоксидациски, антиканцерогени, антибактериски и противгабични својства и се препорачува за разни тегоби и болести

Вградено првото вештачко срце во институтот „Дедиње“ во Белград

Зафатот бил извршен во саботата од тим лекари на тој Институт врз пациент на возраст од 43 години, кој имал изразена слабост на работата на срцето.

Здрави грицки за филмска вечер

Последниве години, леблебиите се неправедно запоставени што е вистинска штета со оглед на тоа што вкусни, здрави, полни со протеини и со влакна

Најздрави намирници за декември

Трошиме многу енергија за да одгледаме храна на погрешно место и во погрешен период од годината. Сезонската храна е поздрава, повкусна и поефтина.

Порше започна со производство на мед

Медот се продава под брендот Турбиншен. Пчелите се само еден во низата еколошки проекти, кои ги спроведува автомобилскиот бренд.

НАЈЧИТАНИ