• 22 февруари 2018
  • Вести денес: 104
Плусинфо10:55 12 февруари 2018 ● Прочитано 6870

Многумина после оброк имаат навика да се напијат вода или сок, особено ако е јадењето солено. Едни велат дека тоа го забавува варењето на хранатам додека пак други, не гледаат разлика.

Противниците на пиење на вода после јадење велат дека на тој начин се разредува киселината во желудникот која е неопходна за правилно разградување на храната и апсорпција на хранливите материи, па целиот процес на варење трае подолго, што може да доведе до различни пречки и до надуеност.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

Чудесниот целер го спасува срцето

Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.

Белите дробови на децата најпогодени од загадениот воздух

На Институтот Козле, на пример годишно се третираат 39.000 деца, од кои 35.000 се лекуваат амбулантски додека дури 4.000 се хоспитализираат.

Аутизмот секогаш го следат и други болести

Обично се јавуваат проблеми со имунитетот, спиењето, варењето, а доаѓа и до развој на генетски и психијатриски болести.

Кои се најлошите намирници за мозокот?

Дознајте кои намирници треба да ги избегнувате, доколку сакате да го зачувате здравјето на мозокот.

НАЈЧИТАНИ